Tort pentru 2014

de Valclaudia in Torturi, 1 Ian 2014 | 4425 vizualizari

 

An Nou fericit tuturor!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina proaspat cernuta
  • 1 plic praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit sare
  • putin colorant alimentar

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 100 gr. zahar

Crema:

  • cca 400 ml frisca vegetala lichida
  • 150 gr. ciocolata alba (Milka am folosit eu)

Glazura:

  • 50 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata amaruie

Decor:

  • coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru 2014:

Prepararea blatului:

-separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma cu 100 gr zahar;

-frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala;

-stingem praful de copt in cativa stropi de zeama de lamaie, apoi il adaugam peste galbenusurile frecate, tot acum adaugam si colorant alimentar daca dorim ca blatul sa aiba alta nuanta decat cea clasica;

-adaugam alternativ cate o lingura de faina si una de spuma de albusuri . Amestecam cu mixerul la viteza cea mai mica pana incorporam toate cantitatile;

-ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina. Adaugam amestecul obtinut in tava si coacem la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea (cam 40 min., 165 grade)

A doua zi taiem blatul in 2 (foi).

Pentru crema punem putina frisca intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata alba si amestecam pana se dizolva ciocolata. Lasam sa se racoreasca apoi dam craticioara cu acest amestec la rece pentru cel putin 1 ora.

Dupa scurgerea acestui timp mixam crema la viteza mare a mixerului, adaugam si restul de frisca si cand obtinem consistenta dorita putem umple tortul cu crema, nu inainte insa de a insiropa foile obtinute prin impartirea blatului in 2.

Din crema obtinuta am pastrat o parte si pentru decorat.

Glazura o obtinem prin acelasi procedeu, topind ciocolata amaruie in 50 ml frisca lichida la foc mic. Asa fierbinte o intindem pe toata suprafata tortului.

Decoram cu coaja de portocala confiata (vezi aici reteta: http://www.bucataras.ro/retete/coaja-de-portocala-confiata-55386.html ) + crema ramasa.

Lasam tortul cateva ore pentru a se intari glazura si servim.

Pofta buna!

 

  

TIPS-URI

1

Coacem blatul cu o zi inainte de a-l umple, pentru a-l taia cu usurinta in doua

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru 2014" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort ...Pentru Mine